Hyvvää kväänin kielenpäivää!

Mitä kväänin kieli merkittee sinule?

Tässä oon “Kväänin kieliverkko” ja met neljä jokka työtelemmä tässä verkossa. Tääpänä 26.4. oon näjet Kväänin kielipäivä.

Kväänin kieliverkko

Onnea päiväle!

https://www.nrk.no/kvensk/onsker-a-oke-bruken-av-kvensk-pa-sosial-media-1.14996954

Flere innlegg

Uusi kväänin kielityötelijä

Konstantina Vardaka oon uusi kväänin kielityötelijä Omasvuonon kielisentterissä. Hän oon Kreikasta pois ja oon kasunu ylös Ateenassa. Konstantina oon studeerannu pohjaismaitten kielii ja kirjalisuutta Perunan

Omasvuono

Hyvvää kväänin kielenpäivää!

Mitä kväänin kieli merkittee sinule? Tässä oon “Kväänin kieliverkko” ja met neljä jokka työtelemmä tässä verkossa. Tääpänä 26.4. oon näjet Kväänin kielipäivä. Onnea päiväle! https://www.nrk.no/kvensk/onsker-a-oke-bruken-av-kvensk-pa-sosial-media-1.14996954

Omasvuono

Villit elävät

Met freistamma dokumenteerata ja antaat ulos kvääninkielisiä sanoja yhessä muitten kvääninkielisten kielikeskusten kaha. Tämä tabellisilmäys antaa tavallisimmat villieläväsanat kvääniksi. Tabellissa sanat Naavuonon, Omasvuonon ja Porsangin

Omasvuono

Kväänin kieliverkko

Vuona 2019 kvääniorganisasjuunikarthaan tuli kolme uutta kielikeskusta. Kväänin kielisentterit Vesisaaressa, Porsangissa, Naavuonossa ja Omasvuonossa oon pykänheet yhteistyöverkon. Kielisentterit tekkee yhessä dialektikokkoamista ja kielimateriaalin ulosantamista. Naavuonon